Saturday, January 16, 2010

Selamat Datang 2010

Hi! Assalamualaikum semua, selamat tahun baru yer buat semua, walaupun dah 16 hari kita menyambutnya, rasanya xterlambat lagi kan? hehe...So sempena tahun baru nie, aku nak post kan satu blog review mengenai filem2 yang akan ditayangkan sepanjang tahun nie....insyaAllah aku nak tgk semua kan...hehe...walaupun ada banyak tp aku nak pilih lima yang terbaik ja.



1) Alice in Wonderland



Filem nie nampak mcm meletop, wah Johnny Depp berlakon yer.....mesti best. Aku suka watak dia yang selalu mcm org gila sket kan. Mana leh lupa Wonka dgn Edward kan? hehe..








2)Piranha The Movie




Wow, mcm menarik.....aku ada terpikir gak kenapa lama tema2 binatang2 ganas nie mcm dah lama xditonjolkan...yes! 2010 akan menemui semula...mesti best kalau tgk dalam 3D kan...







3) Ironman 2





Ironman tu weh, gerenti best...lakonan best dari Robert Downey Jr, mesti best gila. Aku suka weh superhero nie, Azrul, patutkah kita menonton bersama Ironman 2, pasai kita tonton bersama Ironman 1 dulu...hahaha.









4) Robin Hood




Wow, nie mesti menarik nie, Lakonan Russel Crowe mesti mantap gila. Lama dah kan Robin Hood xdiangkat sebagai filem kan? hehe.









5) Shrek 4 - Forever After




Wow! Masa yang ditunggu dah tiba jugak akhirnya. Aku sesungguhnya amat meminati Shrek yer.....filem animasi watak idola aku, aku nak jadik mcm dia kan...hehe. ogre kan, and ironically aku rasa hidup aku pon akan jadik mcm itu nanti yer. May 2010? Yeehaaa!! hehe....









6) Toy Story 3




Nie mesti seronok nie, dah lama xbuat sequel ingatkan dah mmg xdak, rupanya mmg ada yer. Aku suka gak citer animasi nie.









7) The Twilight Saga - Eclipse



Ni filem paling xsabar nak ditonton nie, gila la. Aku mcm nak gila tunggu nie....haiyoo.....filem terbaik bagi aku, pelakon, jln ceritanya jugak amatlah hebat k. suka aku.








Ada banyak lagi filem2 best yang akan datang dalam tahun nie.....koang tgk jer kat Yahoo! Movies tuh, berlambak kot. Yang pastinya filem2 di atas nie memang filem wajib tonton aku tahun nie...yes! Sesapa nak join aku?? Text me k. I'll be there for you...hehehe. :-)



P/s: baru perasan, kata top 5, nie dah terlebih jadik 7 nieh, apa kes? hehe...




2 comments:

Mohd Izani Ibrahim said...

pirana tu macam best je..nak tgk...

Mohd Azmi bin Mohamed Idris said...

kan nampak mcm best kan...wajib tengok nieh...hehe.

Korang Add la Saya di Facebook yer....TQ.