Thursday, September 9, 2010

SALAM KESABARAN DI HARI LEBARAN




Assalamualaikum WBT,

Salam pertemuan, lama sungguh tidak menulis dalam blog ini, membuatkan aku malam ini pada malam raya 9 September 2010 bersamaan dengan hari khamis ini aku nak menulis jugak.

Ya Allah, terima kasih atas segala kurniaan yang diberi. Sangat bersyukur ok. Tak sangka aku dah ada apa yang diimpikan selama ini. Mulai skrg aku dah buleh kurangkan kebergantungan aku kepada orang lain untuk bergerak. Alhamdulilah.

Banyak yang terjadik, mendapat pekerjaan yang serba-serbi mencabar, kadangkala mengganggu-gugat hidup aku, dalam hati aku terfikir? Inikah yang aku cari selama ini? Sekali lagi hanya Allah yang Maha Mengetahui. Moga betullah apa yang berlaku. Sebab aku selalu percaya, susah2 arinie adalah untuk kesenangan masa hadapan. Biar aku bersakit arinie, mungkin ‘kesakitan’ ini akan menyebabkan aku lebih tenang dan aman di hari kemudian. InsyaAllah. Berdasarkan prinsip, “Allah beri rezeki itu adalah yang terbaik untuk kita” aku masih bertahan. insyaAllah.

Rungut banyak2 pun tidak berguna, lebih bagus aku berfikir untuk bergerak ke hadapan, moga hidup ini lebih elok untuk masa hadapan. Mungkin persekitaran kerja aku sebelum ini lebih banyak memihak kepada aku, sekarang itu semua dah berubah, suasana lebih mencabar, lebih banyak cabaran yang baru aku perlu hari-hari.

Nama ‘pembeli’ ini aku tanggung lagi 2 tahun. Moga aku dapat tanggung. Kalau orang lain boleh, kenapa tidak aku? Itu sahaja ayat2 yang buat aku bertahan sampai ke hari ini. Alhamdulilah sejak 2-3 minggu ini kerjaku semakin senang, entah mungkin aku dikurangkan kerja atau aku dah boleh handle kerja. Bagi aku kedua2 sekali. Moga ini member masa untuk aku kerja dengan lebih elok lagi pada masa hadapan. Apa yang penting azmi, ikhlaskan hati anda, jangan hipokrit, buat kerja kerana Allah Taala, untuk aku mencari rezeki yang halal. Untuk aku member keselesaan kepada keluarga yang tercinta.

Sabar, itu sahaja huruf2 yang aku perlu tanggung setiap hari, moga aku boleh tanggung lagi 2 tahun, tapi percayalah 2 tahun itu tidaklah lama mana, gedebak gedebuk dah dua bulan lebih aku berada di sini. Environment yang cukup mencabar minda dan hati.

Mungkin bagi ‘mereka’ ini nampak seperti aku tidak serius untuk bekerja, tp percayalah aku cukup komited untuk bekerja. Maybe aku nampak benda itu spt remeh, dan membiarkannya sahaja. Tp jangan risau, aku akan selesaikannya walaupun tidak sebaik mana. Aku tidak mengaharapkan pujian melangit, cukup sekadar dapat mendengar “Azmi, jangan buat kesalahan lagi, cuba buat yang terbaik untuk masa hadapan”, tapi mereka ini bukannya manusia yang betul2 faham. Buat sekali kena betul, then kalau salah, wajib kena maki. Hmmmm......

Xapalah azmi, maybe ini tempat yang terbaik untuk hang, mana tau mmg sini adalah tempatnya. Bukannya aku mintak sini saja, byk lagi tempat lain yang aku minak. Dah mmg Allah Taala letak rezeki aku kat sini. Kan? Betul tak?

Sabar? Kalau dah terbawa-bawa sampai ke mimpi tuh dah mmg problem kan? Harapnya aku leh handle dengan sebaik mungkin “hal” ini dan dapat laluinya setiap hari.

Terima kasih untuk semua, aku taknak org nampak aku sebagai manusia yang lemah, mulai lepas cuti ini aku nak tgk org lihat aku, and respect aku. Itu yg penting. Moga Allah Taala member kelapangan kepada aku. (Pandai hang azmi noh bila susah hati baru teringat tuhan kan? Kelesss)

Ya, sempena lebaran yang nak disambut untuk esok, aku ucapkan selamat hari raya, maaf zahir batin kiranya ada tersalah silap bahasa yang aku telah tuturkan kepada ampa. Aku sedar aku sgt suka melawak, kekadang amat over. Tp percayalah, ) 0% yang tersimpan dalam hati aku. Semua aku dah buang selepas abis percakapan.

BUAT KAWAN2, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN.




Wednesday, April 28, 2010

Sedikit Ralat...

Salamzz...


Wah sudah bertahun aku xmenulis kat blog nie, ntah kenapa mlm nie aku merasa terpanggil nak menulis, seriously lama gila dah xmenulis kan. Nak kata sebok xjgk, coz aku ada byk masa free skrg. Hehe.


Malam nie aku merasa terpanggil nak menulis sesuatu yang aku rasa ralat sgt sampai lanie. Nak start tulih mcm mana pon aku xtau. Hmmmm…mcm mana ek? (berfikir panjang selama 20min dah nie).


Kisah dia senang ja. Berdasarkan pengalaman aku la kan. Aku nie konon2 dilahirkan pandai, Nampak mcm budak pandai masa sekolah rendah (yer ker? Hahaha). Mmg xdapat dinafikan time sekolah rendah dulu aku mmg perform gila, kalau x dapat no 1-3 pon, aku gerenti dapat untuk subjek terbaik. Xcaya tny kengkawan aku kan.


Tapi dah start zaman university, situasi dah berlainan. Corak pembelajaran dah berlainan, kita kena pandai2 sendiri. And percayalah, xsemua org leh cope lagi dgn situasi self learning nie, ramai org masih suka ‘spoon-feeding’ nie. Percayalah. Coz maybe aku rasa, kita dah terbiasa selama 11tahun dgn corak pembelajaran sedemikian.


Maka otak kita dah set dah kalau xdak org bg keja, kita susah sgt nak buat kerja secara sendiri. Aku sangat mengakui akan hal itu. Pasai aku pon kena benda yang sama. Aku dah rasakan benda nie terlalu taboo dah untuk diperkatakan.


Lecturer plak mcm2 perangai ada. Bukan aku bermaksud nak mengeji kan, tp sat aku cerita apa yg terjadik kat aku k.


Ada satu lecturer nie masa kat UiTM, dia mengajaq satu subjek nie, hehe, xnak bgtau subjek apa. Aku sgt slow nak faham sesuatu benda kan. Dia mcm ajaq sgt laju kan. Mmg xdapat nak marah dia la coz mmg sebab pembelajaran universiti mmg mcm tu kan. Tp yang ralatnya, dia ckp mcm nie,


“Azmi, saya rasa kamu akan fail. Dah Nampak dah dari awal2 lagi kamu nie mcm xpandai n xreti. So be prepare yer untuk extend.”


wahhh....keless...KALAU AMPA, AMPA SENTAP X KALAU ORG MAI KATA MCM TU KAT AMPA? APA LAGI HOBI AKU TIME TUH? MERAMBU LA MUTIARA BAGAI AYAQ HUJAN KAN…HAHA.



Lebih sedap n lebih bersemangat aku nak belajaq kalau dia ckp mcm nie,


“Azmi, kamu Nampak lemah sikit dalam subjek nie, kamu xfaham ke apa yg saya ajar? Kalau xtahu apa2 tanya saya ek? Saya akan bantu kamu. Kamu rajin datang kelas n siapkan semua kerja2 saya. Biasalah manusia ada yang slow and yang cepat tangkap, xpa try your best. I know you can do it.”


HA KAN SEDAP SKET OTAK KALAU ADA ORG MCM TUH.


Hello aku bukan manusia yang senang dimanjakan dengan ayat2 mcm tu, jgn kata pas ada org ckp mcm tu aku kan jadik sambil lewa kan. Aku akan try sebagus mungkin untuk buat yang terbaik.


Baru teringat, adakah ini kaedah introvert dengan apa-vert ek utk yang untuk yg negative? Extravert kan? Ha betoi extravert.


Lepas orang ckp mcm tuh, lagi lemah aku untuk belajaq, lagi xdak mood kan. N terjadiklah sesuatu yang mengrisaukan aku. Uwaaaa!!! (walaupun dah lama, tp fobia itu masih ada k)


Hati manusia lain2, kalau sama semua mmg aman dunia nie. Tp kekadang rasa ralat sgt. N situasi itu SUNGGUH berubah bila aku ada di university yang lain nie. Sini lebih baik tentang bahagian itu.


Apa yang aku nak maksudkan kat sini ialah, corak pemikiran kena mcm nie, bukan mintak orang fail tp lebih kepada mintak anak2 bangsa sendiri nak berjaya. Kan? Salah ker aku mempunyai fikiran yang spt nie?


Semuanya dah abis dah, tinggal kenangan ja. Tp tu la, memori tuh masih tebal dalam kepala otak aku, n xmungkin dia akan keluar kan. Xdinafikan byk lecturer yang baik2. Nama2 spt Puan Wan Madihah, Puan Irini Ibrahim, Puan Wan Shafizah dan byk lagi perlu aku appreciate sampai mati. Hehe. Thanks, pengorbanan anda patut saya kenang sampai mati.


Sedih+tension. Tp tu la pengalaman berharga aku rasa yang aku kutip sepanjang berada di sana, Alhamdulilah, syukur atas kurniaan Allah Taala. Mmg aku sgt mengakui apa yang terjadik dalam hidup aku sekarang, semuanya ada hikmah yang mmg dari pandangan kita mcm xdak apa2, tp percayalah ianya sungguh bernilai kan. Mcm2 dah terjadik pada aku, n aku sangat bersyukur k. ALHAMDULILAH. Pengalaman Berharga.

(tetiba gambar nie keluar kan..hehe....Dato CT tumpang photo yer, hehe)



Wah sungguh panjang aku menulis kan. OKlah, jam pon dah tepat kol 2pg. bye2.

Saturday, January 16, 2010

Selamat Datang 2010

Hi! Assalamualaikum semua, selamat tahun baru yer buat semua, walaupun dah 16 hari kita menyambutnya, rasanya xterlambat lagi kan? hehe...So sempena tahun baru nie, aku nak post kan satu blog review mengenai filem2 yang akan ditayangkan sepanjang tahun nie....insyaAllah aku nak tgk semua kan...hehe...walaupun ada banyak tp aku nak pilih lima yang terbaik ja.



1) Alice in Wonderland



Filem nie nampak mcm meletop, wah Johnny Depp berlakon yer.....mesti best. Aku suka watak dia yang selalu mcm org gila sket kan. Mana leh lupa Wonka dgn Edward kan? hehe..








2)Piranha The Movie




Wow, mcm menarik.....aku ada terpikir gak kenapa lama tema2 binatang2 ganas nie mcm dah lama xditonjolkan...yes! 2010 akan menemui semula...mesti best kalau tgk dalam 3D kan...







3) Ironman 2





Ironman tu weh, gerenti best...lakonan best dari Robert Downey Jr, mesti best gila. Aku suka weh superhero nie, Azrul, patutkah kita menonton bersama Ironman 2, pasai kita tonton bersama Ironman 1 dulu...hahaha.









4) Robin Hood




Wow, nie mesti menarik nie, Lakonan Russel Crowe mesti mantap gila. Lama dah kan Robin Hood xdiangkat sebagai filem kan? hehe.









5) Shrek 4 - Forever After




Wow! Masa yang ditunggu dah tiba jugak akhirnya. Aku sesungguhnya amat meminati Shrek yer.....filem animasi watak idola aku, aku nak jadik mcm dia kan...hehe. ogre kan, and ironically aku rasa hidup aku pon akan jadik mcm itu nanti yer. May 2010? Yeehaaa!! hehe....









6) Toy Story 3




Nie mesti seronok nie, dah lama xbuat sequel ingatkan dah mmg xdak, rupanya mmg ada yer. Aku suka gak citer animasi nie.









7) The Twilight Saga - Eclipse



Ni filem paling xsabar nak ditonton nie, gila la. Aku mcm nak gila tunggu nie....haiyoo.....filem terbaik bagi aku, pelakon, jln ceritanya jugak amatlah hebat k. suka aku.








Ada banyak lagi filem2 best yang akan datang dalam tahun nie.....koang tgk jer kat Yahoo! Movies tuh, berlambak kot. Yang pastinya filem2 di atas nie memang filem wajib tonton aku tahun nie...yes! Sesapa nak join aku?? Text me k. I'll be there for you...hehehe. :-)



P/s: baru perasan, kata top 5, nie dah terlebih jadik 7 nieh, apa kes? hehe...




Monday, December 7, 2009

Buat semua kawan2 ku........

buat kawan2 yang mengenali diri aku, aku hadiahkan lagu nie buat korang semua, moga lagu ini menjadik saksi bahawa aku nie sangat ikhlas nak berkawan dengan korang semua ok...






IKHLAS DARIKU by Akhil Hayy



Aku bukan seperti engkau sangkakan
pura-pura di dalam berjuang
aku tak pandai menyulam rahsia
juga tak pandai bermadah pujangga

Jika ada benci dihati
oh katakanlah padaku
relaku terima walau kutukan
asalkan aqidah terjaga

Kerana tidak sanggup lagi
mempermainkan dustur Ilahi
hakikat hati tak terluka
walau zahirnya ada yang ketawa

Tuhan...mohon keampunan
ketelanjuran yang berulang kali
teman...kita patrikan disini
berakhir sebuah lamunan duniawi
terima syukur taufik Ilahi



p/s: sesungguhnya mlm nie amatlah syahdu yer.

Tuesday, November 24, 2009

Dugaan sebagai Customer Service Clerk



Salam Pertemuan,


Tetiba tergerak hati aku nak menulis lagi dalam blog aku. Selepas membaca blogpost2 lama kawan aku sorang ni dan mendengar perbualan depa la, tetiba aku teringat kenangan aku bekerja 9 bulan kat Erabaru Sdn Bhd, sebuah company kecik kat Batu Uban, aku bekerja sebagai Customer Service Clerk untuk penghantaran kad kredit Citibank untuk setiap pelanggan yang ada di Penang nie. Sesungguhnya untuk menghantar setiap kad kredit secara by-hand utk setiap customer nie sangatlah susah kot. Sangat mencabar minda dan emosi. Walaupun memang setiap hari aku menerima cacian dan makian, tp ada 3 peristiwa yang aku takkan lupakan sampai bila2. aku nie kiranya handle appointment dgn customer utk penghantaran kali kedua kad kredit depa selepas kali pertama depa xdak. Majoriti kad adalah sedemikian kerana time office hour mana ada org kat umah kan.


Peristiwa 1


Mamat Cha Ya Nun Alip nie menelefon aku untuk setkan pertemuan kali kedua setelah pertemuan kali pertama dia xdak umah. Yerlah wajibla kan kalau time ofis hour sapa2 pon xdak kat umah. Yang ada pon selalunya makpak depa and then maid indon. Citibank xbenarkan yer menghantarkan kad itu kepada maid, ada kes penipuan coz kad tu lifecard, dah boleh guna kan. Dia telefon marah2 tanpa sebab kenapa kami xhantar kat dia time lepas ofis hour. Aku kata kami xbekerja ok lepas kol 6. Walaupun adakalanya aku dok sampai kol 9mlm buat keja. Dia punya dok maki teruk2 punya. Then aku cakap la boleh dak kalu encik datang sendiri ke ofis kami, umah dia dekat ja, kat pantai jerjak. Dia punya xpuas ati kan, marah2 aku lagi. Aku pon dengan selamba bodoh letakkan handphone office aku. Dia sudah neik angin. Telefon no ofis and then bos aku angkat, dia ckp2 naik2 angin semua then dia ckp nak mai ofis kan. Aku pon mula la gabra. Benda nie jadik hanyala dalam masa 3 minggu ja aku bekerja kot. Meluatla kan. Menyampah.


Then korang paham la apa yg jadik, dia maki2 aku, but the funny thing is dia xmai cr aku, trus mai cr bos aku. Memandangkan bos aku punyala sayang aku kan, dia dok backing aku. Yes!! Tenkiu Ms Leong and Eddy (supervisor aku), sayang ampa! Hehehe...


Last2 dia pon ckp rupanya dia bengang coz kad dia kena klon di London, then aku mcm pening perlu ka dia neik angin kat kami?? F**k you!! Hehehe...


Peristiwa 2


Mamat Ha Ya Nun Dal Wau, dia telefon benda yang sama la coz bengan kad dia xdapat lagi kat dia. Because why uols, once kad baru dah keluar, kad lama yang berada di wallet mereka semua dah kena cancel. Over kan Citibank? Menyampah gila prosedur bodoh. Dia ni stay kat Lone Pine. And I still can remember la his name. Xpayah mention la di sini...hampeh...hehe. Dia punya menjerit2 n maki2 aku kan, haiyooo sungguh menggeramkan. Sakit ati tau tak, geram gila. Aku kata xleh nak antar la kad skrg coz despatch kami baru jer pegi c2, then I boleh arrange utk esok kan. Dia xmau, dia cakap, hello I sebagai creditcard holder (aku punyala xleh pandang statement nie), have my rights to make u send it to me. Amboi mengada2. aku kata sorry sir I boleh arrange utk u esok.


Keesokan harinya dia kol lagi, dgn marah2, aku dah xleh nak cakap dgn dia dah, dekat sejam punya dok bising dgn aku kan, aku dah xdak idea.


Tetiba idea drama queen aku mai, aku MENANGIS uolss….menangis sungguh2 nie. Heheh….aku kan mmg raja ayer mata pon. Dia pon tetiba jadik lemah lembut terus mai kat aku kat Office, terus mai shake hand dengan aku meminta maaf ok! Hehe….lawakla. aku dah kena gunakan ayer mata dah pon. (Tp actually aku memang stress dah kot time tu, kantoi!).



Peristiwa 3


Mamat Malawi nie plak, dia geram coz despatch kami xbenarkan dia amik kadnya. Memang dah jadik prosedur setiap despatch kena tgk ic depa baru leh lepaskan kad itu, dia lepas semayang jumaat menelefon aku yang baru pulang dr masjid, memaki aku. Katanya dia malas nak amik ic dia yang berada dalam bilik, salahkah kalu bg terus kat dia kan. Aku kata mmg xleh bg mcm tu ja. Dah betol prosedur itu. Menyampah la. Dia maki2 aku. Berlarutan sehingga setengah jam mcm tu kan. Aku kata citibank xbg. Dia nak ckp dgn bos citibank semua kan. Aku pon bg la no bos citibank.


Last ayat penyudahnya sebelum dia meletakkan telefon secara kasar...


KALAU CITIBANK SURUH MAKAN TAIK, HANG NAK MAKAN JUGAK LA!!!!!...


Aku nasib baik dia dah letak, kalau x aku nak kata kat dia, pakcik iols xmakan taik, iols suka makan nasik kandar dgn masakan ibu iols, xtaula pakcik kan mcm mana. Jenis makan taik ka?? Ehehe.....nie cerita dalam hati ja kot.


Sesungguhnya amatla payah bekerja untuk menjadik customer service nie, pening uols. Mcm2 karenah pelanggan kan. Tgkla walaupun dah 3 tahun aku tinggalkan pekerjaan itu, aku masih teringat semua kenangan dia, susah nak lupa. Actually ari2 kena maki, dah menjadik perkara wajib. Tp 3 cerita nie paling aku xleh lupa. Nasib beik aku mempunyai bos dan colleague yang sgt beik2 semua. Bos pon beik nak mampuih. Hehehe..


And dats why la bila aku dapat offer menyambung pelajaran ke USM, aku mcm dah xberfikir panjang kan. Terus jer aku amik. Memang waktu belajar nie sangatlah menyenangkan. Kerja lagik susah yer. Tp kerja sgt best bila ada duit kan. Gaji aku? RM700 ja uols, xsenonoh betoi kalau nak dibandingkan dengan makian, cercaan, dan hinaan yang perlu aku dengar setiap hari. Tp ini semua aku anggap mcm satu pengalaman menarik, becoz aku mcm dah leh terima susah senang berhadapan dengan org. Mcm PR aku akan menjadik semakin baik.


Sekian sahaja luahan hati aku malam nie, selepas terjadik perkara ni, aku xleh nak tujukan kepada sesuatu bangsa ja tentang budi bahasa, semuanya SAMA ja hampeh kot!! Berbudi bahasala sket, xdinafikan ada ja yang baik2 kan. Tp majoriti mengada2 ialah bangsa yang berkulit putih kuning itu. Wajibla. Hehehe....





SABAR YER AZMI BYK2.....DUGAAN HIDUP NAK MENCARI REZEKI KAN.... :-)



Azmi Tanam Impian? Biar betol....













Salam Pertemuan,



Lamanya aku tidak menulis. Ya, wajibnya kerana adanya facebook sekarang. Betol2 menyebabkan aku tidak ada idea bernas nak diletakkan kat blog aku yang xberapa nak femes nie…Xpa malam nie aku akan menulis.


Cerita malam nie nak mengisarkan tentang mcm2. Bermula dr cerita di mana aku telah menghabiskan masa belajar aku kat usm, aiyoooo sungguh sekejap yer masa berlalu, aku dah abihkan dua tahun setengah untuk mendapat Ijazah Sarjana Muda Pengurusan dalam major kewangan. Walaupun tidakla dengan jayanya sgt, tp Alhamdulilah aku ada jgk sekeping ijazah, yang mana pada mulanya aku merasakan aku mungkin x akan ada. Sapa yang tau sejarah aku kat UiTM, maybe akan paham kenapa aku xnak amik dah degree. Tp itula dinamakan rezeki, rezeki yang Allah Taala bagi kat aku then aku sebagai manusia nie patut bersyukur sangat2 kat Dia.



Praktikal akan start pada bulan 12 nie, Alhamdulilah aku dapat PDC (Penang Development Corporation), aku pon xsangka sgt aku leh dapat, mein mintak ja actually. Xsangka plak nak dapat kan. Yang ditunggu dan menagih janji kat aku punya company xplak nak panggil yer, penipu sgt.


Aku? Aku still mcm aku, masih hidup dengan aman damai walaupun dah xdok kat Desasiswa Aman Damai dah, hehehe. Alhamdulilah atas kurniaan yang diberi, hanya itu yang aku mampu panjatkan kesyukuran atas nikmat yang telah diberikan kepada aku.



Aku tengah menanam satu impian. Nampaknya impian tu mcm nampak ada hasilnya walaupun tidaklah memberangsangkan. Moga impian itu menjadik kenyataan. Banyak kawan2 aku yang tak tahu, aku pon xmau nak menggembar-gemburkan sangat, takut tak xmenjadik, yer la ’impian’ nie pon bukan 1st time datang. Ianya pernah datang 4-5 tahun lepas, then skrg dia datang lagik. Aku pon xpenah nak memuja atau merayu dia datang, tp perasaan ini tiba2 muncul. Alhamdulilah, cuma kali nie aku harap sgt2 ISTIQAMAH tu akan berterusan, jgn hangat2 taik ayam yer azmi. Blog ini akan menjadik bukti bahawa aku masih mampu bertahan.



Kepada kawan2 yang selalu memberi sokongan, aku ucapkan terima kasih. Sayang anda semua, moga apa yang korang n aku hajatkan akan menjadik satu kenyataan. InsyaAllah na, jika ada dengan izin Allah, maybe aku akan tercapai impian itu. Tekad, redha dan tabah (mcm lagu la plak) yang tu perlu aku tanamkan skrg. Korang nak tahu apa impian itu?? Biarlah rahsia. Moga nanti keputusannya positif. Sama2 doakan yer.



Pernah satu masa aku dah give-up, mampos jer apa nak jadik, dulu masa aku tanam impian tu pun dengan tekad diri sendiri, tidak ada satu sebab pon, percayalah. Tp mungkin kali nie aku lebih tekad dengan apa yang nak dibuat. Apa yang aku harapkan skrg? Kawan2 yang beri sokongan kat aku...biarlah ianya tampak sgt negatif ataupun positif, aku terima dengan hati yang sgt redha.

Sekejap sahaja lembaran kali ini aku menaip. Mungkin dah terlalu lama tidak menulis, jadik tergedik2 nak menulis kan...hehehe.....salam sayang buat semua pembaca blog nie..sayang anda semua. Peace y’all.

Saturday, November 14, 2009

Best...sangat2 aku...

Lagu baru ini adalah curahan hati

Dimohon jangan tertawa

Aku pengen kurus

Punya badan seksi dan terurus
Aku pengen kurus
Perut six pack tanpa selulit dan mulus

gue ngaku gue gendut pengen kurus

badan penuh selulit udah kagak mulus
tapi kagak kuat cuma makan ayam kukus
olahraga suka males harapan pun pupus

bangun pagi cara cemilan cari jajanan

tiap dua jam laper cari makanan
jam 6 sampe 11 masih sarapan
pengen punya perut six pack tinggal harapan

bukan salah mcd atau KFC

gue sendiri buat perut gendut seksi
makan terus tak terasa tak terdeteksi
rasa kenyang berlebihan jadi obsesi

lama-lama berat nambah gak karuan

udah susah berubah mau pindah haluan
udah seporsi masih kagak cukup
gak pake nasi, akh laper ga nutup

Aku pengen kurus

Punya badan seksi dan terurus
Aku pengen kurus
Perut six pack tanpa selulit dan mulus

Segala macem cara udah dicoba

Untuk bisa buat diri gw berubah
Ikut fitnes, rajin olahraga
Tapi abis itu makan malah nambah

Hipnotis kalah sama hipnotis iklan

Restoran goreng daging sama ikan
Gimana gw mo bisa fokus sama niat
Kalau rasa laper berontak menggeliat

Ok coba duduk, enggak makan

hmpp, Tukang bakmie ayam lewat di hadapan
Udah murah, ceban bisa dua porsi
Langsung loncat secepat kilat dari korsi

Bang, kering kagak pake sambel

2 porsi mienya, minta yang tebel
Pake saos banyak sama daun bawang
Gimana mau kurus, gimana dong abang

Aku pengen kurus

Punya badan seksi dan terurus
Aku pengen kurus
Perut six pack tanpa selulit dan mulus

Aku pengen kurus

Jangan cuma ngomong doang, ayo diet diet
Aku pengen kurus
Jangan cuma ngomong doang, ayo diet diet
Aku pengen kurus
Jangan cuma ngomong doang, ayo diet diet

Aku pengen kurus

Punya badan seksi dan terurus
Aku pengen kurus
Perut six pack tanpa selulit dan mulus


Korang Add la Saya di Facebook yer....TQ.